Pide met spinazie-omelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pide met spinazie-omelet

Pide met spinazie-omelet

met kruidenroomkaas en een Griekse salade

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

35 gram

Gesneden rode ui

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Turks broodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

¾ tl

Gedroogde oregano

15 gram

Leccino olijven

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels4 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.

Eieren bakken
2

Voeg de eieren en kruidenroomkaas toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de Turkse pide 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

Serveren
4

Verdeel het spinazie-omelet in stukken.Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.