Piadina van tortilla met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piadina van tortilla met kippendijreepjes

Piadina van tortilla met kippendijreepjes

met mozzarella, gepofte tomaten en basilicum

Piadina is een Italiaans streetfoodgerecht. Het platbrood wordt vers klaargemaakt met een hartige vulling (bijvoorbeeld kaas of prosciutto) of zoet met chocolade of vers fruit.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

15 ml

Basilicumcrème

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3305 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.5 g
Eiwitten38.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.

Tomaten bakken
2

Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven en strooi de gesnipperde ui erbovenop. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen 1 – 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden
4

Snijd de basilicumblaadjes grof.

 

Piadina's maken
5

Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier. Leg op de ene kant van de tortilla's de kip, ui, mozzarella en de helft van het basilicum. Besprenkel met enkele druppels basilicumcrème en vouw de tortilla dicht (zie Tip). Bak de tortilla's de laatste 6 - 8 minuten mee met de tomaten bovenin de oven.

Tip: De basilicumcrème heeft een intense smaak. Voeg daarom naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Snijd de piadina's doormidden. Verdeel de piadina's over borden en serveer met de tomaten. Garneer met het overige basilicum.