Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumroom en pistachenoten

met zachte aubergine, courgette en pecorino

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

10 gram

Pistachenoten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

1 el

Bloem

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)910 kcal
Energie (kJ)3806 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels5 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bereiden
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel tot beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. Hak de pistachenoten grof.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De rest kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Basilicumroom maken
3

Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de overige helft fijn. Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is. Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.

Serveren
4

Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar gemengd zijn. Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum. Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.