HelloFresh
topBanner
Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

met verse krulpeterselie

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Witlof

175 g

Gemengde paddenstoelen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Rodewijnazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3676 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne halve ringen.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 -3 minuten.Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de penne door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de penne in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.