Skip to main content
Penne met rundergehakt met Indiaas geïnspireerde twist
Penne met rundergehakt met Indiaas geïnspireerde twist

Penne met rundergehakt met Indiaas geïnspireerde twist

met romige saus, koriander en snijbonen

4.2
(143)

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

100 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

⅓ zakje(s)

Garam masala

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3426 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers18 g
Vezels13.6 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 5 minuten.
  • Voeg de snijbonen toe en kook 5 - 6 minuten verder. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en gemberpuree 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak 2 minuten verder. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg vervolgens de suiker en de tomatenblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op middelhoog vuur sudderen tot later gebruik.
Afmaken
3
  • Snijd de koriander fijn.
  • Roer de penne, snijbonen, de mascarpone en de helft van de koriander door de saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut verder koken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige koriander.

Weetje: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders