topBanner
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met mais, erwten en pompoenpitten

Lees meer

De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk. Daarnaast wordt in de Griekse keuken ook veel gebruik gemaakt van linzen, die we in deze pasta combineren met feta en een tomatensaus met een zuurtje. De linzen die je deze week ontvangt zijn gemixt met doperwten en mais, en op smaak gebracht met kuiden en specerijen.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

HAK-mix: doperwten, linzen en mais

20 gram

Pompoenpitten

2 tl

Gedroogde oregano

1 blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rucola

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Bruine suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3485 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels15 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Zeef
Hapjespan met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Laat de HAK doperwten, linzen en mais uitlekken in een vergiet.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af. Voeg de mix van doperwten, linzen en mais toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

5

Meng ondertussen in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.