HelloFresh
topBanner
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met rode puntpaprika en aioli

Lees meer

.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Rode puntpaprika

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

100 g

Passata

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3856 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Sauspan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de puntpaprika's donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

6

Verdeel de rode puntpaprika's en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.