Pastei met kip en Surinaamse kruiden
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergens:
Gluten
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kippendijreepjes

½ sachet(s)

Surinaamse kruiden

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Half kruimige aardappelen

75 g

Sperziebonen

100 g

Doperwten

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

½ unit

Appel

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Bloem

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

¼ unit

Kippenbouillon

Nutrition Values

Energy (kJ)3182 kJ
Calories761 kcal
Fat42 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate62 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Casserole with Lid
•Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Vulling afmaken
3

Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, overige Surinaamse kruiden en per persoon 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng op het laatst de doperwten en per persoon 1 el bloem erdoor. Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg; ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen.

Serveren
4

Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl witte wijnazijn per persoon, peper en zout. Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.