Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat 'gestreept' betekent.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
1 piece
Garlic
¼
Anchovies
(Contains Fish)
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
90 g
Rigatoni
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de hapjespan met aubergine. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten mee, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.
Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de hapjespan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus.
Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.