Pasta met ansjovis-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met ansjovis-tomatensaus

Pasta met ansjovis-tomatensaus

met geroosterde aubergine en walnootstukjes

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat 'gestreept' betekent.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2942 kJ
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten83.2 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten25 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Snijden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Roosteren en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 

Rigatoni koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de hapjespan met aubergine. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten mee, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Saus maken
5

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de hapjespan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus. 

Serveren
6

Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.