Pasta met ansjovis-tomatensaus
Pasta met ansjovis-tomatensaus

Pasta met ansjovis-tomatensaus

met geroosterde aubergine en walnootstukjes

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat 'gestreept' betekent.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
•Wheat
•Walnuts
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

¼

Anchovies

(Contains Fish)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories703 kcal
Energy (kJ)2942 kJ
Fat27.9 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate83.2 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein25 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole
•Pan with Lid
•Grater

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Roosteren en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 

Rigatoni koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de hapjespan met aubergine. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten mee, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Saus maken
5

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de hapjespan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus. 

Serveren
6

Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.