LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Pad Thai wokpasta.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: In stap 4, voeg de Pad Thai wokpasta toe in plaats van de zoete Aziatsiche saus en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Volg het recept verder zoals omschreven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Parelgerst
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Kogelbiefstuk
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Paksoi
250 gram
Champignons
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 stuk(s)
Ui
500 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.
Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet af indien nodig.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst en de zoete Aziatische saus toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.
Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.
Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de biefstukplakjes erop.