Parelcouscoussalade met gerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met gerookte makreel

Parelcouscoussalade met gerookte makreel

Met sinaasappel, geroosterde gele biet en hazelnoten

Deze makreelsalade krijgt een frisse noot door de sinaasappel. De fruitige citrussmaak gaat goed samen met de volle smaak van de warmgerookte makreel en het aardse van de geroosterde gele biet en de hazelnoten.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Vis
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gele biet

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4109 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers28 g
Vezels14 g
Eiwitten34 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Biet bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Meng goed, zodat alle biet bedekt is met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 18 – 22 minuten in de oven, of tot de biet gaar is en begint te kleuren.

Parelcouscous koken
2

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de bouillon en schenk er 50 ml water per persoon bij. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor om, zodat de couscous niet aan de bodem van de pan plakt. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en trekken
3

Schil ondertussen de helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de overige sinaasappel uit. Trek de gerookte makreel met behulp van 2 vorken in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing.

Salade mengen
5

Meng de sinaasappelstukjes, de veldsla, de parelcouscous, de geroosterde gele biet, de helft van de hazelnoten en de helft van de gerookte makreel door de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige gerookte makreel en de overige hazelnoten.