HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Pompoen, Champignons En Feta
topBanner
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Met hazelnoten en verse salie

Lees meer

Parelcouscous wordt ook wel ptitim genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan gewone couscous en wordt veelal in Jordanië en Libanon gegeten. Je serveert dit gerecht met groente en verse salie. Salie heeft een sterke smaak en kun je het beste op een donkere plaats of in de koelkast bewaren.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

3 leaves

Verse salie

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

300 gram

Pompoenblokjes

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

75 gram

Feta

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2485 kJ
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels4 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel.

2

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd of hak de salie fijn.

3

Voeg zodra de bouillon kookt, de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

5

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

6

Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en met de hazelnoten.