
Parelcouscous met koolvis en courgette
met verse tijm, rode peper en citroen
Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren '50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?
Labels:
Caloriebewust
•Klimaatbewust
•Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Koolvis
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Rasp
•Pan
•Wok of hapjespan
•Keukenpapier
•Wok of hapjespan
Instructies

1
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
- Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
- Ris de blaadjes van de tijm en snijd de courgette, puntpaprika en tomaat in blokjes.

2
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

3
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant.
- Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.
- Voeg de courgette, puntpaprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Voeg de tomaat toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
- Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed.
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Leg de vis op de couscous en besprenkel naar smaak met extra citroensap.