Skip to main content
Parelcouscous met geroosterde paprika
Parelcouscous met geroosterde paprika

Parelcouscous met geroosterde paprika

met yoghurt, amandelen en witte kaas

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Wortelschijfjes

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3445 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels11.1 g
Eiwitten25.9 g
Zout2 g
Calcium20.3 mg
Iron15 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Wok of hapjespan
Kom

Instructies

Paprika bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bereid de bouillon. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
  • Verdeel de paprika over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zonnebloemolie. Bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Smaakmakers voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. 
  • Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous in 13 - 15 minuten droog (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Verhoog het vuur naar op middelhoog vuur. Voeg de wortelschijfjes en het gemalen komijnzaad toe en roerbak 7 - 10 minuten, of tot de wortel gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de wortelschijfjes en de helft van: de witte kaas, de paprika, de peterselie en de amandelen toe aan de parelcouscous en meng goed.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing.
  • Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders