Parelcouscous met chorizo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney en gemengde sla

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

130 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2758 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten28.4 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom.
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Verbrokkel de witte kaas en verdeel over de salade.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!