Skip to main content
Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas
Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met geroosterde bospeen en aioli

4.3
(442)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Lactose-arm

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ bosje(s)

Bospeen

0.99 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met paprika en amandel

5 gram

Amandelschaafsel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4035 kJ
Vetten67 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers10 g
Vezels10.9 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Tip: Je krijgt meer aardappelen dan je in dit recept nodig hebt. Ben jij een grote eter, of let je niet op je calorie-inname? Gebruik dan alle aardappelen.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helftvan het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders