Skip to main content
Panzanella met gerookte makreel en dille
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

4.1
(572)

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Labels:
Chef's Choice
Cook me first
Family
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte pepermakreel

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Oven
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

Croutons maken
2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Makreel verdelen
4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

Panzanella maken
5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders