HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanzanella Met Gerookte Makreel En Dille
topBanner
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

Lees meer

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Labels:OriginalLekker snelEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

IJsbergsla

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Gerookte pepermakreel

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.