Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas

Paddenstoelenrisotto met geitenkaas

met dragon en olijfolie met truffelaroma

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse dragon en bieslook

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2470 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels11.9 g
Eiwitten16.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Herhaal dit met nog 1/3 van de bouillon en houd de overige 1/3 bouillon apart. Laat de risotto ongeveer 20 minuten koken.
Champignon-roerbakmix bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3
  • Voeg de gebakken champignons en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 - 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
  • Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn.
  • Verkruimel de geitenkaas en roer de helft door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Serveren
4
  • Roer de helft van de kruiden door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en garneer met de olijfolie met truffelaroma
  • Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas en verse kruiden.