HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Met Wintergroenten En Geitenkaas
topBanner
Bulgur met wintergroenten en geitenkaas

Bulgur met wintergroenten en geitenkaas

Lees meer

Dit is een winters gerecht met veel bite door de volkoren bulgur en de groenten die je kort roerbakt. Hierdoor behouden de groen- ten hun natuurlijke smaak en zoveel mogelijk vitaminen en mine-ralen. Je garneert dit recept met geitenkaas.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

300 gram

Witte kool

4 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

30 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

100 stuk(s)

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2284 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Zout1.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon voor de bulgur.

2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bospenen in dunne plakken en de witte kool fijn (zie tip!). Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bospeen, witte kool en verse tijm, afgedekt, 6 - 7 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om.

5

Voeg vervolgens de bulgur, rozijnen-pittenmix en de helft van de geitenkaas toe aan de wok of hapjespan, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige geitenkaas.