HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Met Aubergine, Prei En Romige Kaas
topBanner
Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Lees meer

Deze zachte, romige risotto is rijk aan groente en bevat de smaakvolle kaas, provolone. Provolone is een van koemelk gemaakte, gebroeide kneedkaas uit Italië die half hard tot hard kan zijn. In het Italiaans noemen ze deze kneedkazen 'formaggi a pasta filata'.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Prei

4 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

4 leaves

Verse salie

50 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

4

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm en de prei in ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de salie fijn.

5

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, prei, tijm en 2 el water, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de salie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de helft van de groenten en de helft van de provolone toe aan de risotto en laat de provolone al roerend smelten. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige groenten en provolo