HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPad Thai Met Kippendij En Roerei
topBanner
Pad thai met kippendij en roerei

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's

QUICK & EASY
Lees meer

Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :Pinda'sEierenVisGlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Limoen

6 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

240 gram

Kippendijstukjes

400 gram

Wittekool en wortel

4 tl

Vissaus

(BevatVis)

2 tl

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

150 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

1 tl

Bruine suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3531 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Roer in een kom de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mix van witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Kook ondertussen de udonnoedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan.

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei, 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.