Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels

Boekweitnoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Dit is een goede bron van selenium. Selenium is een mineraal wat steeds minder voorkomt in onze voeding, maar wel belangrijk is voor de gezondheid. Wil je dit gerecht een extra Oosterste smaak geven? Vervang de zonnebloemolie dan voor sesamolie of kokosolie.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ cm

Verse gember

200 gram

Broccoli

200 gram

Choisam

150 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Tofu

(Bevat Soja)

2 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3075 kJ
Vetten0 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Snijd de broccoli klein
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Snijd ook de choisam klein.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de boekweitnoedels in een pan met deksel.

Roerbak de tofureepjes
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de tofureepjes 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, gember en broccoli 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 5 minuten.

5

Kook ondertussen de boekweitnoedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Voeg de choisam, sojasaus en honing toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de boekweitnoedels en witte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Hak de pinda's klein
7

Hak ondertussen de pinda’s grof.

Ganeer met pinda's en serveer
8

Voeg de tofu en de helft van de pinda’s toe aan de groenten en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige pinda’s.

Tip! Wil je de pinda’s snel en gemakkelijk kleiner maken? Laat de pinda’s dan in het zakje, prik er een klein gaatje in en druk er een paar keer stevig op met de onderkant van een pan.