Grote garnalen met broccolini en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.

Allergenen :
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

130 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Brede rijstnoedels

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Thais basilicum

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

2.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3119 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Keukenpapier
Zeef
Wok met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Garnalen marineren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de garnalen met per persoon: 1 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
Groenten bakken
2
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Voeg de noedels weer toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne repen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok met deksel op hoog vuur. Bak de ui, paprika en broccolini 4 - 6 minuten.
Scampi's bakken
3
  • Blus af met een scheutje water. Dek de pan af en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade in 3 minuten gaar. Schep halverwege om.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, zwarte-bonenpasta, ketjap, wittewijnazijn, suiker en sambal.
Serveren
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de noedels en saus toe en meng goed. Bak 1 - 2 minuten, zonder te veel te voeren.
  • Snijd het Thaise basilicum fijn.
  • Voeg de groenten toe aan de noedels en meng goed. 
  • Verdeel de noedels over de borden. Leg de knoflookgarnalen erop.
  • Garneer met het Thaise basilicum en de pinda's. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.