The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Red bell pepper
1 piece
Garlic
75 g
Wholegrain penne
100 g
Chicken breast strips in Italian marinade
150 g
Diced pumpkin
200 g
Passata
¼ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated Italian cheese
¾ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
25 milliliters
Low sodium chicken stock
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.
Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus (zie TIP). Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.
Tip: Je kunt de groenten met passata ook eerst overscheppen naar een kom of maatbeker om de saus daarin te mixen. Giet de gepureerde saus vervolgens weer terug in de hapjespan.
Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.
Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!