Ovenschotel met volkoren penne, pompoen-tomaatsaus en kip

Ovenschotel met volkoren penne, pompoen-tomaatsaus en kip

met rode paprika en geraspte kaas

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

75 g

Wholegrain penne

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

150 g

Diced pumpkin

200 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

25 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Energy (kJ)1177 kJ
Calories281 kcal
Fat10.8 g
Saturated Fat1.7 g
Carbohydrate17.8 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein26.1 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole
•Oven Dish
•Stick Blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

2

Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

4

Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus (zie TIP). Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.

Tip: Je kunt de groenten met passata ook eerst overscheppen naar een kom of maatbeker om de saus daarin te mixen. Giet de gepureerde saus vervolgens weer terug in de hapjespan.

5

Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

6

Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!