HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Spinazie En Cherrytomaten
topBanner
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:CaloriebewustFamilieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweAmandelEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

2 tl

Paprikapoeder

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2423 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.