Kabeljauw is een heel veelzijdige vis. Gedroogd heet het stokvis of klipvis. Gefrituurde kabeljauw ken je als kibbeling of lekkerbekje. Vandaag eet je verse kabeljauw die je gaar bakt in de pan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Champignons
150 gram
Prei en witte kool
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet met huid
(Bevat Vis)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, en roerbak 5 – 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak de mix van prei en witte kool 1 minuut op middelhoog vuur, in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 9 – 10 minuten smoren op middellaag vuur.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 3 minuten op het vel en ongeveer 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo en de champignons toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en roer goed door. Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de kabeljauw en garneer met de pijnboompitten.