Orzo met kabeljauw en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met kabeljauw en champignons

Orzo met kabeljauw en champignons

Met kool, prei en pijnboompitten

Kabeljauw is een heel veelzijdige vis. Gedroogd heet het stokvis of klipvis. Gefrituurde kabeljauw ken je als kibbeling of lekkerbekje. Vandaag eet je verse kabeljauw die je gaar bakt in de pan.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Champignons

150 gram

Prei en witte kool

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2556 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pijnboompitten roosteren
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Champignons bereiden
3

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, en roerbak 5 – 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Bak de mix van prei en witte kool 1 minuut op middelhoog vuur, in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 9 – 10 minuten smoren op middellaag vuur.

Vis bakken
5

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 3 minuten op het vel en ongeveer 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de orzo en de champignons toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en roer goed door. Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de kabeljauw en garneer met de pijnboompitten.