
Orzo met broccoli en pecorino
met verse citroentijm en zonnebloempitten
Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Broccoli
2.5 gram
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Zonnebloempitten
85 gram
Orzo
20 gram
Geraspte pecorino
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

Voeg de broccoli en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan een theelepel harissa of sambal toe.

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.