HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Broccoli En Pecorino
topBanner
Orzo met broccoli en pecorino

Orzo met broccoli en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Lees meer

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Broccoli

5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

170 gram

Orzo

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)598 kcal
Energie (kJ)2500 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels10.01 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

5

Voeg de broccoli en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan een theelepel harissa of sambal toe.

6

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.