topBanner
Opgerold platbrood met kalkoenshoarma

Opgerold platbrood met kalkoenshoarma

Met Turkse groene pepers, ijsbergsla en aïoli

QUICK & EASY
Lees meer

Platbrood en gekruid vlees vormen een smakelijke combinatie. Van Mexicaanse burrito's tot Turkse pizza of een broodje shoarma – allemaal gerechten waarmee je heerlijk het weekend kunt vieren. Of jezelf verwennen op een doordeweekse dag natuurlijk! We hebben in dit gerecht gekozen voor kalkoenshoarma, wat een stuk magerder is dan bijvoorbeeld lamsvlees.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

240 gram

Kalkoenshoarma

¼ stuk(s)

IJsbergsla

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes. • Snipper de rode ui.

2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. • Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

• Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. • Verdeel de ijsbergsla over de platbroden en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla's op.

4

• Verdeel de platbroden met shoarma over de borden.