Dit Oosterse gerecht wordt bereid met kippendijen die worden gestoofd en bereid als ‘draadjesvlees’. De noedels breng je op smaak met vissaus, sojasaus en verse ingrediënten als rode peper en gember. Je garneert de maaltijd met geroosterd sesamzaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode peper
2 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Kippendijfilet
10 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)20 ml
Vissaus
(BevatVis)30 ml
Sojasaus
(BevatGluten, Soja)1 stuk(s)
Rode paprika
4 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Komkommer
140 gram
Noedels
(BevatGluten)1 el
Zonnebloemolie
4 tl
Wittewijnazijn
4 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kippendij op 2 plekken tot op het bot in.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en de kippendijen 2 minuten op middelhoog vuur. Draai de kippendijen regelmatig om. Voeg vervolgens de vissaus, sojasaus, rode peper, gember en 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten op middellaag vuur zachtjes stoven.
Breng ondertussen 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en de bosui in ringen. Snijd of schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne lange plakken.
Haal vervolgens de kippendijen uit de wok of hapjespan, voeg de paprika, komkommer, witte wijnazijn, honing en het grootste deel van de bosui toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes stoven. Kook de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af.
Trek ondertussen het vlees van de kippendijen met behulp van twee vorken van het bot en voeg de kippendijen en noedels bij de groenten.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het sesamzaad en overige bosui.