HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosters Gemarineerde Zalmfilet
topBanner
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Lees meer

.

Labels:Eet mij eerstFamilieInspiratieLactosevrij
Allergenen :SojaGlutenTarweVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Zalmfilet

(BevatVis)

170 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

3 tl

Bruine basterdsuiker

3.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3423 kJ
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8.41 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

Tip: In dit gerecht zit 250 g broccoli per persoon. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom,zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Tip: Op de huid van de zalm kan hier en daar nog een schub zitten. Deze kun je makkelijk verwijderen door voorzichtig met een mes tegen de richting van de huid in te krabben.

3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.

Tip: TIP 1: Het mengen van de olie, knoflook en broccoli gaat gemakkelijk in een kom. Om afwas te besparen kun je ze ook mengen op de bakplaat. TIP 2: De topjes van de broccoli mogen donker worden voor een nootachtige smaak. Let er wel op dat het niet verbrandt.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm boven op de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.