Skip to main content
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met Parmigiano Reggiano en zelfgemaakte kruidenroomkaas

4.1
(692)

Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas en verse peterselie en basilicum.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

30 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten18.7 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten83.6 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels12.9 g
Eiwitten25.7 g
Zout2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg
Soeppan of grote pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan of grote pan.
  • Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Breek de spaghetti door de helft en voeg toe aan de pan. Voeg de tomaat, passata, oregano, Siciliaanse kruidenmix en de bouillon toe.
Saus maken
2
  • Kook, afgedekt, 3 minuten. Haal het deksel van de pan en kook 7 - 9 minuten verder.
  • Roer regelmatig door. Verlaag eventueel het vuur of voeg een scheutje water toe als de saus te snel inkookt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Kruidenroomkaas maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn. Voeg aan een kom de helft van de verse kruiden toe.
  • Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. 
Serveren
4
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de spaghetti erop. 
  • Garneer met de kruidenroomkaas, de Parmigiano Reggiano en de overige verse kruiden.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders