Noedels met kipgehakt in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

7.5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2695 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels8.3 g
Eiwitten30.7 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en de zoete Aziatische saus.

 

Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt 3 - 4 minuten gaar.
  • Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.