De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
25 gram
Chorizoblokjes
150 gram
Kruimige aardappelen
150 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Zoete aardappel
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Runderbouillonblokje
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
1 el
Olijfolie
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Meng de wortelschijfjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de zoete aardappel en kruimige aardappel en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, semi-zongedroogde tomaat en geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erboven op.