HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Aubergine En Mozzarella
topBanner
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en basilicumcrème

Lees meer

Het maken van pizza hoeft niet lang te duren. Beleg je naanbrood met mozzarella, aubergine en paprika. In de oven smelten de smaken heerlijk samen.

Labels:Extra groenteCaloriebewustLekker snelFamilieVeggieKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

15 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Paprika

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2683 kJ
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels9.6 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de paprika en de mozzarella (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

4
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en komkommer toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de naanpizza met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?