Skip to main content
Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes
Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

met aardappelen en jus

Voeg de visschnitzel pas toe aan de pan als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren. Zo wordt de schnitzel lekker knapperig!

Labels:
Familie
Allergenen :
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ bosje(s)

Bospeen

¼ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

½ tl

Bloem

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3799 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11 g
Vezels12.3 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de bospeen, maar gooi het niet weg en snijd de peen in lange stukken van ongeveer 4 cm. Snijd eventuele dikkere peen in de lengte doormidden, zodat ze even snel garen.

Tip: Tip 1: Maak, om het jezelf makkelijk te maken, 500 ml bouillon met 1 blokje en meet dan de juiste hoeveelheid af. Tip 2: Rasp de eventuele harige schil van de peen door een dunschiller te gebruiken.

Bospeen stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de bospeen plat op de bodem. Bak 7 minuten. Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon) en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten stoven. Voeg de doperwten toe en kook nog 2 minuten, onafgedekt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook 12 - 15 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

Tip: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Visschnitzel bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzel 3 minuten per kant . Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snipper, terwijl de visschnitzel bakt, de ui en snijd de kervel fijn.

Jus maken
5

Voeg de ui en overige roomboter toe aan de koekenpan van de visschnitzel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de bloem al roerend toe met een garde. Schenk, al roerend, beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde jus ontstaat. Voeg de mosterd toe en verhit kort. Bepaal zelf hoe dik je de jus wilt. Hou er rekening mee dat de jus nog verder zal indikken wanneer deze afkoelt.

Tip: Liever geen dikke jus? Voeg dan geen bloem toe. Blus de boter af met wat water en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de citroen in partjes. Schep de gekookte aardappelen op de borden en schenk de jus erover. Leg de peen en doperwten ernaast en garneer met de kervel. Serveer met de visschnitzel, mayonaise en citroenpartjes.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

met geroosterde groentedip
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en mozarella
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes