HelloFresh
topBanner
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, platbrood en tzatziki

Bourgondisch
Lees meer

Wist je dat de meeste Italiaanse olijfolie van de leccino olijf wordt gemaakt?

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 g

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Half-om-halfgehakt

1 stuks

Komkommer

½ stuks

Citroen

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

220 g

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(BevatSelderij)

200 g

Gekleurde cherrytomaten

2 stuks

Mini Turks brood

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5899 kJ
Energie (kcal)1410 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten120 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten75 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Kleine kom
Ovenschaal
Satéprikkers
Koekenpan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

2

Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

3

Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.

4

Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de kipsouvlaki in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.

6

Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en per persoon 1/4 el olijfolie. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.