HelloFresh
topBanner
Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Met zoete bospeen en kokos

Lees meer

Vandaag maak je een tonijnsalade met de oosterse smaken van limoen, rode peper en kokosrasp. Door de bospeen in de oven te roosteren komen er suikers vrij waardoor de peen extra zoet wordt. De zure limoen zorgt dat het toch lekker fris blijft. Je maakt het gerecht af met knapperige hazelnoten.

Labels:Family
Allergenen :NotenVisEiMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Peen

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Limoen

20 g

Hazelnoten

(BevatNoten)

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

15 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

6 stuks

Mini-pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4071 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Mes
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

3

Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon, de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven.

6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.