Mini-pitabroodjes met tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Mini-pitabroodjes met tonijnsalade

Met zoete bospeen en kokos

Vandaag maak je een tonijnsalade met de oosterse smaken van limoen, rode peper en kokosrasp. Door de bospeen in de oven te roosteren komen er suikers vrij waardoor de peen extra zoet wordt. De zure limoen zorgt dat het toch lekker fris blijft. Je maakt het gerecht af met knapperige hazelnoten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Noten
Vis
Eieren
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

2 el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4071 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Mes
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Kom

Instructies

Bospeen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

Bospeen roosteren
3

Verdeel de bospeen en de helft van de rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

Tonijnsalade bereiden
4

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon, de overige rode ui en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Pita's verwarmen
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.