
Milde viscurry met kabeljauw
met volkoren noedels en broccoli
Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Allergenen :
Vis
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoli
½ zakje(s)
Gele currykruiden
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote hapjespan met deksel
•Keukenpapier
Instructies

1
- Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
- Snijd de wortel in dunne halve maantjes.

2
- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
- Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout.
- Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de kabeljauw aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.

3
- Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
- Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

4
- Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
- Garneer met de gomasio.