Skip to main content
Milde viscurry met kabeljauw
Milde viscurry met kabeljauw

Milde viscurry met kabeljauw

met volkoren noedels en broccoli

4.3
(1,1K)

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2641 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten30.1 g
Zout3.4 g
Potassium288 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de kabeljauwstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan, voeg de noedels toe en kook 3 – 4 minuten verder.
     

 

Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders