Milde groentecurry met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde groentecurry met gehaktballen

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk

Dit gerecht staat in recordtempo op tafel doordat wij zowel de groenten als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¾ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Bruine snelkookrijst

50 gram

Bloemkoolrijst

75 gram

Spitskool en broccoli

75 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

130 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4197 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6 g
Vezels3.3 g
Eiwitten37 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgesneden gember, ui en knoflook en het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten.

Groenten bakken
2

Kook de bruine snelkookrijst 7 minuten in de pan met deksel. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en kook in 3 minuten droog. Giet indien nodig af en breng op smaak met peper en zout.Voeg ondertussen de spitskool, broccoli, sperziebonen en wortelblokjes toe aan de hapjespan met kruiden en bak 2 minuten.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon en vervang de helft van de kokosmelk met bouillon.

Curry afmaken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 8 minuten rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan en kook 6 minuten, afgedekt, zachtjes verder. Voeg daarna ook de gehaktballen toe en kook nog 2 minuten of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Halveer de gehaktballen eventueel eerst om de kooktijd te versnellen.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden.Schep de curry met groenten erop en verdeel de gehaktballen over de borden.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.