HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Groentecurry Met Gehaktballen
topBanner
Milde groentecurry met gehaktballen

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht staat in recordtempo op tafel doordat wij zowel de groenten als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Labels:Lekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Gemalen kurkuma

170 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

250 ml

Kokosmelk

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

150 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4197 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgesneden gember, ui en knoflook en het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten.

2

Kook de bruine snelkookrijst 7 minuten in de pan met deksel. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en kook in 3 minuten droog. Giet indien nodig af en breng op smaak met peper en zout.Voeg ondertussen de spitskool, broccoli, sperziebonen en wortelblokjes toe aan de hapjespan met kruiden en bak 2 minuten.

3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 8 minuten rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan en kook 6 minuten, afgedekt, zachtjes verder. Voeg daarna ook de gehaktballen toe en kook nog 2 minuten of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden.Schep de curry met groenten erop en verdeel de gehaktballen over de borden.