Dit gerecht staat in recordtempo op tafel doordat wij zowel de groenten als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
½ zakje(s)
Gemalen korianderzaad
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½ zakje(s)
Gemalen kurkuma
170 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevattenSelderij)250 ml
Kokosmelk
150 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevattenSelderij)6 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
150 gram
Gesneden sperziebonen en wortelblokjes
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgesneden gember, ui en knoflook en het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten.
Kook de bruine snelkookrijst 7 minuten in de pan met deksel. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en kook in 3 minuten droog. Giet indien nodig af en breng op smaak met peper en zout.Voeg ondertussen de spitskool, broccoli, sperziebonen en wortelblokjes toe aan de hapjespan met kruiden en bak 2 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 8 minuten rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan en kook 6 minuten, afgedekt, zachtjes verder. Voeg daarna ook de gehaktballen toe en kook nog 2 minuten of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden.Schep de curry met groenten erop en verdeel de gehaktballen over de borden.