HelloFresh
topBanner
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Lees meer

Buffelyoghurt geeft de komkommersalade meer body en een intensere smaak - perfect voor bij de uitgesproken smaken van de Midden-Oosterse keuken.

Labels:BalansLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Vleestomaat

1 stuks

Pruimtomaat

200 g

Gekleurde cherrytomaten

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

3 tl

Za'atar

½ stuks

Komkommer

½ stuks

Sjalot

10 g

Verse bladpeterselie en munt

1 pak

Kikkererwten

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

150 g

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken van 1/2 cm. Halveer de gekleurde cherrytomaten en snijd de eventuele grote in kwarten. Verspreid alle tomaten over een serveerschaal. Besprenkel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 1 tl za'atar, peper en zout. Laat intrekken tot het gerecht klaar is.

2

Snijd de komkommer in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie en de blaadjes munt fijn. Meng de kikkererwten in een kom met de sjalot, de overige za'atar, de helft van de bladpeterselie, een snufje zout en per persoon: 2 tl rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie. Plet de kikkererwten grof met een vork en meng goed door.

3

Snijd het naanbrood in punten en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.Meng in een kom: de buffelyoghurt, komkommer, munt, overige bladpeterselie, overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

4

Verdeel de gemarineerde tomaten over de borden. Schep de geplette kikkererwten ernaast. Serveer met het yoghurt-komkommersalade en de naanpunten. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.