Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Kikkererwten

65 gram

Naanbrood

75 gram

Buffelyoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.8 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Tomaten marineren
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken van 1/2 cm.Halveer de gekleurde cherrytomaten en snijd de eventuele grote in kwarten.Verspreid alle tomaten over een serveerschaal. Besprenkel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 1 tl za'atar, peper en zoutLaat intrekken tot het gerecht klaar is.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie fijn.Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 2 tl rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/8 tl zout, de sjalot, de overige za'atar en de helft van de bladpeterselie. Plet de kikkererwten grof met een vork en meng goed door.

Tip: Kikkererwten zijn zeer voedzaam. Ze zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand. Kikkererwten bevatten wel 4 - 5 keer meer vitamine E dan elke andere peulvrucht.

Naanbroden bakken
3

Snijd het naanbrood in punten en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.Meng in een kom: de buffelyoghurt, komkommer, munt, overige bladpeterselie, overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de gemarineerde tomaten over de borden. Schep de geplette kikkererwten ernaast.Serveer met het yoghurt-komkommersalade en de naanbroodpunten.Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet? Daarnaast is het rijk aan vezels, ijzer, calcium en vitamine E.