HelloFresh
topBanner
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Balans
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Vleestomaat

1 stuks

Pruimtomaat

200 g

Gele en oranje cherrytomaten

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

3 stuks

Za'atar

½ stuks

Komkommer

½ g

Sjalot

10 g

Verse bladpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Kikkererwten

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

150 g

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2510 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken van 1/2 cm.Halveer de gekleurde cherrytomaten en snijd de eventuele grote in kwarten.Verspreid alle tomaten over een serveerschaal. Besprenkel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 1 tl za'atar, peper en zoutLaat intrekken tot het gerecht klaar is.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie fijn.Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 2 tl rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/8 tl zout, de sjalot, de overige za'atar en de helft van de bladpeterselie. Plet de kikkererwten grof met een vork en meng goed door.

3

Snijd het naanbrood in punten en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.Meng in een kom: de buffelyoghurt, komkommer, munt, overige bladpeterselie, overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

4

Verdeel de gemarineerde tomaten over de borden. Schep de geplette kikkererwten ernaast.Serveer met het yoghurt-komkommersalade en de naanbroodpunten.Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.