HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Rijstbowl
topBanner
Mexicaanse rijstbowl

Mexicaanse rijstbowl

Met mais, avocado en zwarte bonen

Lees meer

Deze rijstbowl is geïnspireerd door de populaire poké bowl. Dit van oorsprong Hawaiiaans gerecht met rauwe vis eet je traditioneel zonder extra’s en uit een plastic bakje, maar de poké-trend is juist om de bowl aan te kleden met groenten, rijst en andere toppings. Vandaag maak je een vegetarische variant, zonder vis dus, maar mét Mexicaanse invloeden als avocado, bonen en koriander.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Paprikapoeder

80 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

½ blik(ken)

Mais

1 blik(ken)

Bonen

1 tl

Gemalen komijnzaad

8 bosje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels20 g
Eiwitten18 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd de bataat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de bataat op een bakplaat met bakpapier met het paprikapoeder en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 – 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverweg om.

2

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, laat zonder deksel uitstomen en breng de rijst op smaak met peper en zout.

3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Giet de mais af in een vergiet en bewaar in een kom. Giet vervolgens de zwarte bonen af in hetzelfde vergiet.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de komijn 1 minuut, voeg de zwarte bonen en de tomaten toe en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Bewaar de gebakken bonen en tomaat in een kom. Bak in dezelfde pan de mais 2 – 3 minuten.

5

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in partjes. Prak in een kleine kom de avocado fijn met een vork. Voeg hier het sap van 1 limoenpartje per persoon, de helft van de koriander, en peper en zout naar smaak aan toe. Proef en voeg eventueel meer limoensap toe.

6

Verdeel de rijst over diepe borden of kommetjes. Verdeel alle ingrediënten rondom de rijst in de kom. Serveer met een schep geprakte avocado en garneer met de overgebleven koriander en limoen.