topBanner
Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden

Lees meer

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Gesneden rode ui

1 pak(ken)

Passata

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

30 gram

Olijven & kappertjes

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3814 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de gesneden rode ui 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg 1tl gedroogde oregano per persoon toe. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de passata toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de saus. Roer goed en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in stukken.

4

Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het olijvenmengsel erover en schep goed om. Leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de mozzarella, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.