Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Spaghetti
125 gram
Rode cherrytomaten
4 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Gesneden rode ui
200 gram
Passata
â…“ zakje(s)
Gedroogde oregano
15 gram
Olijf-kappertjesmix
5 gram
Verse basilicum, bladpeterselie en munt
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3 daarvan en 1/2 van de mozzarella. De overige pasta en kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de gesneden rode ui 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg 1tl gedroogde oregano per persoon toe. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de passata toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de saus. Roer goed en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in stukken.
Tip: Eet je met kinderen? Kappertjes en olijven zijn sterk van smaak, je kunt deze ook apart houden zodat iedereen ze later zelf kan toevoegen.
Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het olijvenmengsel erover en schep goed om. Leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de mozzarella, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.