Skip to main content
Mediterrane spaghetti met courgette en feta
Mediterrane spaghetti met courgette en feta

Mediterrane spaghetti met courgette en feta

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden

4.2
(991)

Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Spaghetti

125 gram

Rode cherrytomaten

¼

Tomatenpuree

3 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Olijf-kappertjesmix

5 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)813 kcal
Energie (kJ)3401 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.7 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en laat op laag vuur bakken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Verkruimel de feta.

Tip: Eet je met kinderen? Kappertjes en olijven zijn sterk van smaak, je kunt deze ook apart houden zodat iedereen ze later zelf kan toevoegen.

Serveren
4

Voeg het olijvenmengsel toe aan de spaghetti en schep goed om. Verdeel de spaghetti over de borden en leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de feta, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders