Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Eenpansgerecht
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kipgehakt met tuinkruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Orzo

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

20 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2685 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.2 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.

Kipgehakt bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af, voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.

Orzo koken
3

Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.

Snijden
4

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.