Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
Aubergine
100 gram
Kipgehakt met tuinkruiden
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
75 gram
Orzo
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
20 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse krulpeterselie
75 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af, voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.
Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.
Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.