HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterraanse Pasta Met Pittige Sardines Uit Blik
topBanner
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de tomatenblokjes met ui in sommige boxen vervangen door gepelde tomaten of gehakte tomaten.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet, maar het zou wel kunnen dat het geheel nattiger wordt. Kook het in dat geval wat langer in.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Olijven & kappertjes

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Penne

(BevatGlutenKan bevattenEieren, Soja, Lupine, Mosterd)

1 blik(ken)

Sardines in pittige tomatensaus

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes met ui

250 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2617 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  Snijd de bladpeterselie grof.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. Halveer de cherrytomaten.

3

Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.Roer de penne door de saus.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie.