Romige curry met rundergehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige curry met rundergehaktballetjes

Romige curry met rundergehaktballetjes

met jasmijnrijst en groenten

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Allergenen :
Mosterd
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden ui

50 gram

Paprikareepjes

40 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3545 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels6.2 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gesneden ui, paprikareepjes, courgette en knoflook toe aan de koekenpan met gehaktballetjes en bak 3 minuten.
Curry maken
3
  • Voeg de currysaus, de kokosmelk en het kerriepoeder toe aan de koekenpan.
  • Verlaag het vuur en kook de curry, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen. 
  • Verdeel de curry met rundergehaktballetjes eroverheen.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.