Vlaams broodje gezond
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vlaams broodje gezond

Vlaams broodje gezond

2 porties | met ham, ei, komkommer en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 gram

Mesclun

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

4 plak(ken)

Achterham

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je het brood doormidden snijdt.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe en kook de eieren 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water.
2
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Pel de eieren en snijd in hapklare stukjes.
3
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat en eieren met de mayonaise.
  • Voeg mosterd naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het brood in de lengte open.
  • Beleg met de ham, “smossalade” en sla.