
Koreaanse stijl 'fried rice' met kip
2 porties | met kimchisaus en ei
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Deze 'fried rice' bijvoorbeeld, waar je met speciale Koreaanse ingrediënten met het grootste gemak een heerlijke maaltijd van maakt voor 2.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Jasmijnrijst
100 gram
Kippendijreepjes
400 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Kimchisaus
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
40 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
10 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
- Breng 360 ml water aan de kook in een pan met deksel.
- Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en laat met het deksel op de pan enkele minuten nagaren.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes en 2 tl sojasaus toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de Koreaanse kruiden toe aan de kip en bak 1 minuut.
- Voeg de knoflook, sesamolie en groentemix toe en roerbak 3 - 5 minuten.
- Schuif de groenten in de pan naar één kant en breek de eieren boven de lege kant.
- Kluts de eieren los in de pan en roerbak ongeveer 1 - 2 minuten of tot ze gestold zijn.
- Meng vervolgens de eieren door de groenten.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de groenten en verhoog het vuur.
- Roerbak 2 - 3 minuten (zie Tip).
- Zet het vuur uit.
Tip: Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken.
- Voeg de zoete Aziatische saus en overige sojasaus toe aan de pan en meng.
- Verdeel de fried rice over diepe borden.
- Besprenkel met de kimchisaus en bestrooi met sesamzaad naar smaak.